Öncelikle herkese merhabalar ve tüm şifa bekleyenlere acil şifalar dilerim. Sizlere Gaziantep'ten ulaşyorum. Başa gelmeden bilinmezmiş hiçbir şeilde adını duymadığımız bu hastalıkla gebeliğin 22. haftasında tanıştık. Gebeliğin 22. Haftasında bebeğimizde NTD tespit edildi ve kuyruk sokumu bölgesinde olduğu söylendi. Ayrıca deri ile kapalı olduğunu ve doğumdan hemen sonra acil ameliyat gerekmediği belirtildi. Ultrason sonuçlarında içinden sinir geçmediği görüldü.
29 Mayıs tarihinde sezeryan ile doğum gerçekleşti.
Bebeğimiz şu an 2.5 aylık ve çekilen MR neticesinde beyinde bir anomali olmadığı fakat kesenin içinde az miktarda yağ ve sinir dokusu olduğu söylendi.
Bebeğimizin ayak hareketlerinde baş çevresi boyutunda bir anomali gözlemlenmemekte. Gelişimi de gayet normal şekilde ilerliyor. Bu süreçte ortopedi ve çocuk doktoru da gelişiminin normal olduğunu belirtti. Gaziantep'teki Beyin cerrahımı bir ay sonra gelin görüşelim, ameliyaı ya ben yaparım ya da sizi yönlendirrim. Ama şimdilik kötüyü asla aklınıza getirmeyin inşallah düzelecek dedi. Ama net bir bilgi yok. Sadece radyolog Spina Bifida syringomyelocele teşhisi koymuş ve bununla iligli hiçbir bilgim yok. Sizlerin tecrübelerinden de faydalanmak yorumlarınızı almak isterim. Tekrardan Rabbim tüm şifa bekleyenlere yardım etsin.